Oto Modeli Arayın

2011 Mercedes SLS AMG

6.3 litre V8 AMG motoru

6.3 litrelik V8 silindirli gelişmiş AMG motoru, 6800 d/d'de 420kW (571 hp) azami güç üreterek SLS AMG'yi segmentindeki en güçlü spor otomobillerden birisi haline getirir.

Performansı arttırmak için uygulanan önlemler arasında; emme sisteminin tamamıyla yeniden geliştirilmesi, yeniden tasarlanan supap tertibatı, eksantrik milleri ve egzoz sistemindeki engellerin azaltılması sayılabilir.

8 sillindirli motor gaz pedalının hareketlerine hızlıca tepki vermekte ve tüm devirlerde yüksek hassasiyet sergilemektedir. Kuru kartelli yağlama sistemine geçilmesi, motorun önemli ölçüde daha alçak yerleştirilmesine olanak sağlamıştır. Buradan kaynaklanan alçak ağırlık merkezi daha büyük yanal ivmeleri mümkün kılarak dinamizmi sağlamaktadır.

Verim arttırıcı önlemlerin sistematik olarak uygulanması sayesinde SLS AMG'nin yakıt tüketimi 100 kilometrede 13 litre süper plus benzin ile sınırlıdır.

Şanzımanlar

6.3 litrelik V8 silindirli AMG motoru muazzam gücünü - DTM C-Serisi touring yarış otomobillerine benzer şekilde - özellikle hafif karbon malzemeden yapılmış bir şaft ile arka aksa aktarır.

Şanzıman sistemi arka aksa yerleştirilmiştir (şanzıman-diferansiyel sistemi prensibi) ve tork borusu vasıtasıyla motor bloğuna sabit bağlantısı bulunmaktadır. Tork borusunun içinde karbon malzemeden yapılmış şaft vardır. Bu sofistike çözümün avantajları arasında motor ile şanzıman arasında katı bir bağlantı bulunması ve oluşan kuvvet ve torklar için ideal bir destek yapısı olması vardır. 7 vitesli yeni çift kavramalı AMG şanzıman güç aktarımından sorumludur. Sistemin karakteristik özelliği, çekiş gücünde herhangi bir kesinti olmaksızın yapılan hızlı vites değişimleridir.

Fren sistemi

Her noktasında kompozit teknolojisinin kullanıldığı yüksek performanslı AMG fren sistemi son derece kısa fren mesafeleri sağlar. İsteğe bağlı olarak alınabilen daha büyük fren disklerine sahip yeni kompozit fren sistemi ile daha iyi bir fren performansı sağlanır.